U Jermenovcima otvoren 95. pogon iz programa novih tehnologija

Bez autora
Apr 01 2012

U banatskoj opštini Plandište, u selu Jermenovci, u petak je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio novi pogon u kome se proizvodi ekološka folija i ambalaža od plastičnih masa. Pogon "SOS" u Jermenovcima sufinansirala je Pokrajina, preko Programa novih tehnologija i materijala, koji se realizuje preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. Investiciona vrednost programa iznosi 37,01 milion dinara, a Vlada AP Vojvodine je preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj izdvojila 15 miliona dinara. Predmet ugovora o sufinasiranju pogona za primenu novih tehnologija je nova linija za proizvodnju ekološke folije i ambalaže od plastičnih masa. U procesu proizvodnje ambalaže oko od 80 posto sirovina se obezbeđuje iz reciklaže korišćene ambalaže. Preduzeće proizvodi ambalažu za prehrambenu i farmaceutsku industriju. Kapacitet proizvodnje je 500.000 jedinica ambalaže dnevno, a najveći deo proizvodnje će se plasirati na strano tržište.

U Jermenovcima otvoren 95. pogon iz programa novih tehnologijaU banatskoj opštini Plandište, u selu Jermenovci, u petak je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio novi pogon u kome se proizvodi ekološka folija i ambalaža od plastičnih masa.

Pogon "SOS" u Jermenovcima sufinansirala je Pokrajina, preko Programa novih tehnologija i materijala, koji se realizuje preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. Investiciona vrednost programa iznosi 37,01 milion dinara, a Vlada AP Vojvodine je preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj izdvojila 15 miliona dinara.

Predmet ugovora o sufinasiranju pogona za primenu novih tehnologija je nova linija za proizvodnju ekološke folije i ambalaže od plastičnih masa. U procesu proizvodnje ambalaže oko od 80 posto sirovina se obezbeđuje iz reciklaže korišćene ambalaže. Preduzeće proizvodi ambalažu za prehrambenu i farmaceutsku industriju. Kapacitet proizvodnje je 500.000 jedinica ambalaže dnevno, a najveći deo proizvodnje će se plasirati na strano tržište.

Zahvaljujući finansijskim sredstvima i pokrajinskog programa za razvoj novih tehnologija, izgrađen je magacinski prostor i kupljeni su novi alati za proizvodnju ambalaže za potrebe mlekarske industrije, pakovanje poljoprivrednih proizvoda i ketering program. Aktiviranjem novog proizvodnog pogona, otvaranjem novih radnih mesta znatno će se uticati na privredni razvoj ove sredine. Na ovaj način, obezbeđen je posao za 70 ljudi.

Ovaj projekat je obezbedio čak 105 novih pogona, od kojih se deset očekuje tokom ove godine. Pokrajinska vlada izdvojila je preko 2,5 milijarde dinara, a učešće privatnog kapitala je bilo preko osam milijardi dinara. U okviru toga, obezbeđeno je 25.600 novih radnih mesta.  S obzirom na značaj i dosadašnje iskustvo, Pokrajinska vlada je odlučila da i u ovim složenim ekonomskim vremenima, nastavi sa ovom praksom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik